check
מועדון אמירים | אמירים תוכנית הצטיינות

מועדון אמירים

התכנית מקיימת מועדון רשמי ומחייב, ולצדו מועדון רשות לא מחייב, שנקרא גם 'מועדון צד'. מועדון הצד מנוהל על ידי צוות תלמידות מהתכנית, ובעצם מציע כרטיסים בכמות מוגבלת למופעים שונים. בתשע"ט הוצעו כרטיסים לעשרות מופעים – בינם מופעים לפסטיבל ישראל, לפסטיבל דוק-אביב, כרטיסים לסינמטק, למופעי בלט ומחול, להצגות של 'הזירה הבינתחומית' ולתערוכות שונות.

מועדון אמירים הרשמי, הוא מסגרת המפגישה בערך פעם בחודש את כלל התוכנית עם תכנים חוץ-אקדמיים, חברתיים, אקטואליים ואמנותיים. בשנת הלימודים תשפ״ג, המפגש הראשון של המועדון היה בנושא סכולסטיקה ושמענו הרצאה מאת ד״ר איילת אבן עזרא מהחוג להיסטוריה באוניברסיטה העברית. במפגש השני פגשנו את פרופ׳ אמריטה נעמי חזן לשיחה על הקשר שבין עשייה חברתית ואקדמיה. המפגש השלישי היה במתכונת של ״תיקון ליל שבועות״, בו הועברו הרצאות קצרות מפי סטודנטים וסטודנטיות בתכנית. במפגש הרביעי אירחנו כיתת אומן של השוטרת אז-אולי. 

 

 

 

בשנת הלימודים תשפ״ב, הוקדשו המפגשים בסמסטר הראשון להיבטים שונים של מחאה. במפגש הראשון, עסקנו בנושא של ״מחאה ואומנות״ ופגשנו את האומן והאקטיביסט זאב אנגלמאיר. הנושא של המפגש השני היה ״מחאה ושמרנות״, ובמפגש שמענו הרצאה מאת ד״ר שגיא ברמק. המפגש השלישי של המועדון התקיים בעמק המצלבה, ועסק בנושא של ״מחאה ומדעי הרוח״. התחלקנו לקבוצות דיון כדי לדון במשותף בקשר שבין מדעי הרוח למחאה. בסמסטר השני, התקיים מפגש במתכונת ״תיקון ליל שבועות״ והועברו הרצאות קצרות מפי מרצים וסטודנטים.

מועדון אמירים מפגש שלישי תשפ״ב

בשנת הלימודים תשפ״א, הוקדשו המפגשים בסמסטר הראשון להיבטים של קהילתיות. במפגש הראשון עסקנו במושג ״קהילה״, במשמעויות התיאורטיות והפרקטיות של המושג ופעלנו ליצרה של קהילה בין השנתונים בתוכנית. במפגש השני אירחנו אמנים מ״בית הספר למוזיקה ושקט״ ועסקנו בקשר שבין קהילה למוזיקה. המפגש השלישי התקיים יחד עם מערכת ״אמירות״, ובו עברנו סדנאות כתיבה וירטואליות על ידי אביגיל דגן־חדד, יפתח ליבוביץ׳ ורואי רביצקי, במטרה לבחון את האפשרות של ״קהילה כותבת״. בסמסטר השני יצאנו לסיור ליקוט שכלל הדרכה אינטראקטיבית על צמחי מאכל ומרפא, ועברנו סדנאות צילום בטכניקות מגוונות בבית הספר לאומנויות במוסררה. 

בשנת הלימודים תש"ף הוקדשו מפגשי המועדון בסמסטר הראשון להיבטים שונים של זנות. צפינו ודנו בסרט "זונה כמוני", שהוצג בפסטיבל 'דוקאביב' האחרון, וקיימנו שני מפגשים נוספים, האחד עם ד"ר רייף מקרגור, פילוסוף אנגלי העוסק בממשק שבין פשיעה, הומניסטיקה ומוסר, והשני עם ד"ר ענת גור, מחברת הספר "מופקרות". עקב משבר הקורונה, המועדון בסמסטר השני מתקיים באופן וירטואלי -- אירחנו את פרופ' גל ונטורה, מהחוג לתולדות האמנות באוניברסיטה העברית, למפגש בנושא "אמנות הזבל: אוכל, שאריות, אריזות ופסולת באמנות העכשווית", ולאחר מכן אירחנו את ד"ר לי מרדכי, מהחוג להיסטוריה באונבירסיטה העברית, למפגש בנושא "מגיפות: מציאות, דמיון ומה שביניהם".amirim club

פעילויות המועדון הרשמי בשנה"ל תשע"ט כללו יציאה להצגה "אותלו" (לאחר הרצאת הכנה), כמו גם למופע המחול "רעש לבן" של להקת ורטיגו ותזמורת המהפכה, סדנת תנועה בכפר האקולוגי של ורטיגו, וסיור מודרך בבית ש"י עגנון (לאחר סדנת כתיבה עגנונית).

 

פעילויות המועדון בשנה"ל תשע"ח כללו סיור חנוכיות לילי בירושלים, יציאה לתערוכה "עדות מקומית", השתתפות במספר מופעים ב"פסטיבל ישראל" ובפסטיבל הקולנוע "דוק-אביב", כמו גם צפייה בהצגות של "הזירה הבינתחומית" בירושלים. מפגש נוסף של המועדון הוקדש לשירה שנכתבה על ידי תלמידות ותלמידי התכנית. פעילויות בעלות אופי אינטלקטואלי יותר, הוקדשו בשנה זו לממשק שבין אינטרנט, מיניות וזהות אישית.