למי מיועדת התכנית?
זוהי תכנית מצויינות שתתאים למי שיגיעו עם אהבה ממשית ללמידה ועם רצון להשקיע זמן בלימוד מדעי הרוח, תוך דגש על התנסות בלמידת טקסטים ראשוניים, עבודה וכתיבה מחקרית וחוויית למידה קבוצתית.
מדוע כדאי ללמוד בתכנית?
טוב, זה כתוב כאן.
מה כוללים הלימודים בתכנית?
הקורסים בתכנית מגוונים מאוד, וניתנים על ידי מרצות ומרצים משלל חוגים במדעי הרוח (היסטוריה, פילוסופיה, ספרות, תיאטרון, מדעי הדתות, מזרח תיכון ועוד). המטרה היא לא לתת תואר ראשון שלם בכל התחומים האלו ואף לא לספק מבוא נרחב בכולם, אלא להעניק טעימה מעמיקה מתחום הידע.
אלה, למשל, חלק מהקורסים שנלמדו בתכנית בשנים האחרונות: אופנה בתרבות המערב, מבוא להגות ההודית, ראשית הנצרות, הגות אסלאמית במאה העשרים, אהבה בספרות ובפילוסופיה. דוגמאות נוספות ניתן למצוא בשנתון האוניברסיטה, שם ניתן לראות את כל הקורסים של התכנית, הן השנה והן בשנים האחרונות.
כמו כן, כל התלמידים מחויבים ללמוד שפה זרה נוספת (מלבד אנגלית) במשך שנתיים.
אז אפשר לבחור את הקורסים בעצמנו?
רוב הקורסים בתכנית נקבעים על ידי צוות התכנית ונלמדים בפורום הכיתתי של כל מחזור. הקורסים הם בלעדיים לתכנית (כלומר, הם סגורים לסטודנטים/יות מחוץ לתכנית) ומותאמים במיוחד עבור כיתות "אמירים".
נוסף על כך, פרט לקורסים של התכנית, ניתנת אפשרות ללמוד קורסי בחירה מכל האוניברסיטה. מדובר בכשלושה קורסים במהלך התואר.
כמה תלמידים יש בכל מחזור?
כ-25.
כך נוצרת כיתה שלומדת יחד ועוברת תהליך לימודי וחברתי משותף של שלוש שנים.
האם התכנית כוללת מלגה?
אכן. קבלה לתכנית מזכה בפטור מתשלום שכר לימוד, במהלך שלוש שנים.
איזה חוג נוסף ניתן לשלב עם התכנית?
כמעט הכל!
תכנית "אמירים" נחשבת כחוג משני, בלימודי תואר ראשון דו-חוגי. החוג הראשי יכול להיות אף הוא במדעי הרוח, אך ניתן לשלב את התכנית גם עם תואר במדעי הטבע ומדעי החברה.
יש תלמידים ותלמידות שלומדים יחד עם "אמירים", מתמטיקה, פיסיקה, ספרות, משפטים, פסיכולוגיה, חינוך, חשבונאות ולמעשה – כמעט כל תואר שהאוניברסיטה העברית מציעה.
רשימה מפורטת עם השילובים האפשריים עם "אמירים" מופיעה כאן.
מה ההבדל בין "אמירים" ל"רביבים"?
זה בלבול נפוץ. למען האמת אין קשר בין שתי התכניות. תכנית "רביבים" מכשירה מורים במקצועות היהדות.
מה אעשה עם זה אחר כך?
על זה כתוב כאן.
איך נראה תהליך הקבלה?
ראו כאן.
יש שמועה שטסים לחו"ל?
זה נכון! מלבד הלימודים עצמם, כל מחזור בתכנית יוצא לסיור לימודי בחו"ל במהלך שנה ג'. האתר כולל תיאור של הנסיעות שנערכו בשנים האחרונות ושמתוכננות בקרוב.
מה עוד כוללת התכנית חוץ מהלימודים עצמם?
התכנית מציעה שלל פעילויות נוספות כגון פעילויות תרבות, סיורים, הרצאות ועוד. לתכנית תחרות חיבורים וכתב-עת שנתי. כמו כן, התכנית פתוחה מאוד ליוזמות של סטודנטים.
ניתן לקרוא על כך עוד כאן וגם כאן.
(תמר צ'ין ועדו ניצן, אוגוסט 2020)