check
אמירים ממליצים | אמירים תוכנית הצטיינות

אמירים ממליצים

הימים שבאו עלינו מציבים אתגרים לא פשוטים. אחד מהם הוא הצורך להתמודד עם שגרה מונוטונית בבידוד הביתי. עם זאת, הסטודנטיות והסטודנטים בתכנית "אמירים" מציעים פתרון: כולנו מעשירות ומעשירים את עצמנו בתכנים מגוונים ואיכותיים, ושמחים לחלוק את מה שהעלינו בחכה.

הפינה תרכז מדי שבוע המלצות של תלמידי ותלמידות התכנית לתכנים מעשירים כגון כתבות, סרטים וסיורים שנגישים גם מהבית, מתוך מטרה להציע למי שמעוניינות ומעוניינים להרחיב את דעתם ולצאת משגרת הלימוד הווירטואלי אפשרויות רבות, מגוונות ואיכותיות ככל הניתן.

-- דניאל ביננבוים, עורך "אמירים ממליצים" (שנה ג')

 

המלצות השבוע (7.6)

רוני קפקא (שנה ג') ממליצה: הסרט The Codes of Gender, שבוים על ידי Sut Jhally, עוסק בדימויים מגדריים בפרסומות, ומבוסס על מסה של ארווין גופמן שנכתבה בשנות החמישים ורלוונטית, באופן (לא מאוד) מפתיע, לימינו. כמו כן, ניתן למצוא סרטים נוספים בסגנון דומה באתר הסרט. https://thoughtmaybe.com/the-codes-of-gender/.

 

דניאל ביננבוים (שנה ג') ממליץ: ביום שבת, ה-13 ביוני, בשעה 21:00 תתקיים הקראה מקוונת בזום של "המשתה" של אפלטון. האזנתי להקראה שהתקיימה בשבוע שעבר, וזו דרך מצוינת, ומהנה, להיחשף לטקסט ולמשמעויות שלו מזווית אחרת. את הטקסט ביים ועיבד לקריאה מקוונת הפרופסור לתיאטרון שמעון לוי, ומככב בו מנשה נוי בתפקיד סוקרטס (לצד עוד כמה ידועי שם). קישור לצפייה ופרטים נוספים ניתן למצוא בעלון המצורף.

PDF icon המשתה - הזמנה

 

המלצות עבר

יונתן קסלר (שנה ג') ממליץ: במסגרת פסטיבל הסופרים הירושלמי (שכבר הומלץ כאן), בתאריך 12.05 בין השעות 18:30-18:00 תתקיים הרצאתו של פרופ' דן אריאלי "שלכם באי רציונליות". פרופ' אריאלי הוא מן החוקרים החשובים בעולם כיום בתחום הפסיכולוגיה והכלכלה ההתנהגותית, ומחבר רבי מכר בינלאומיים שתורגמו לעשרות שפות. עתונאית "הארץ" איילת שני תשוחח עמו על המוטיבציה האנושית, על ציות לסמכות בימים אלו של בידוד וסגר, ועל האופן בו אנו מושפעים כעת מפייק ניוז. פרטים נוספים ניתן למצוא בקישור: http://fest.mishkenot.org.il/he/events/a/view/?ContentID=165

 

ירדן ליכטרמן (שנה ב') ממליצה: לכל מי שמתעניין בהיסטוריה האורבנית, התכנונית והסוציו-גיאוגרפית של ירושלים, אני ממליצה על סדרת השיחות וסיורי הזום של "הליכות ג'יין בירושלים" (פרטים נוספים בתכנייה). בתוך כך, מומלצים במיוחד השיחה של מדריך הטיולים שלום בוגוסלבסקי "כורדיסטאן, מרוקו וקטמונים" (כדאי להתחיל לצפות בדקה 8:35), והסיור "האחוריים של ירושלים" על תולדות הפסולת בעיר הקודש (כדאי להתחיל לצפות בדקה 5:35).

 

נטע גולדפיין (שנה א') ממליצה: בין התאריכים 13.5-10.5 יחול פסטיבל הסופרים הירושלמי, שמתקיים השנה במתכונת מקוונת. בין האירועים המוצעים ניתן למצוא סדנת הייקו, הרצאה על תולדות האכילה, ושיחה עם התסריטאי של מד מן. שימו לב שההשתתפות ברבות מהסדנאות כרוכה בהרשמה מראש, נפתחת ב-6.5. פרטים נוספים ניתן למצוא כאן: http://fest.mishkenot.org.il/he/home/a/main/

 

דניאל ביננבוים (שנה ג') ממליץ: כחלק מהאירועים המקדימים לכנס "פילוסופיה 360", פרופ' דוד אנוך מהחוג לפילוסופיה מרצה ב-5.5 בשעה 20:00 על מאמרו האחרון העוסק בתנאים בהם הסכמה או בחירה מגלמת את הערך של אוטונומיה, ובהשלכות פוליטיות רלבנטיות. מניסיוני, הרצאותיו של פרופ' אנוך מרתקות וסוחפות ואם יש לכם ולכן זמן אני ממליץ בחום לשמוע אותו.

ניתן למצוא פרטים נוספים בעמוד הפייסבוק של האירוע.

 

דנה בן דב (שנה ג') ממליצה: הסרט מטרופוליס נחשב עד היום לקלאסיקה ברלינאית, ואפילו ליצירה קולנועית קאנונית. הסרט קוצר על ידי הבמאי פריץ לנג אחרי שקיבל תלונות על אורכו, ורק ב-2008 נמצא באורך מלא (יחסית) בארכיון בארגנטינה. בסרט בקישור המצורף אפשר לראות את ההבדלים בין החלקים מהגרסה המצונזרת, בין החלקים שהושלמו מהארכיון בארגנטינה ובין החלקים שלא שרדו את המתקפה של הנאצים על התרבות, ובמקומם מופיע כעת רק תיאור של המתרחש בסצנות.

כמו כן, האפקטים בסרט נחשבים מאוד מתוחכמים לתקופה: לנג צילם אותם על אותו סרט צילום במקום להוסיף אותם מאוחר יותר.

למרות שמדובר בסרט אילם בשחור לבן, אני ממליצה לכם לפנות את הזמן לראות אותו - קשה לי להאמין שתצליחו להפסיק מרוב שהוא סוחף.

 

נועה עמרי (שנה א') ומיתר קינן (שנה ג') ממליצות: ביום העצמאות (29.4) בין השעות 12:00 ל-18:00 עתיד להתקיים פסטיבל מוזיקת אינדי אונליין מבית רדיו "הקצה" ושותפים נוספים, שיארח מעל 50 מוזיקאיות ומוזיקאים מקומיים. הפסטיבל ישודר בחינם בתחנת רדיו "הקצה" ובפייסבוק לייב.

 

עדו ניצן (שנה ב') ממליץ: בשנתיים האחרונות אני חלק מקהילת הבוגרים של מדרשת בית-פרת. כמדי שנה המדרשה מארגנת שני אירועים סביב יום העצמאות: טקס מעבר מיום הזיכרון ליום העצמאות בערב החג וטקס קריאת מגילת העצמאות בבוקר החג. הטקסים האלו מאפשרים לי ליצוק תוכן מעניין ומשמעותי לתוך ימי הזיכרון והחג ואני מזמין אתכם להצטרף השנה.

 

רומי וולך (שנה א') ממליצה: "מקום לשירה" עורכים את פסטיבל השירה הבינלאומי המקוון. במסגרתו, ב-23.4 בשעות הערב יתקיימו מפגשים בזום שיארחו משוררים ומשוררות שמעבר לים, ואת מתרגמיהם הישראלים.

  • אלכס בן-ארי מארח את רוברטה בירי. רוברטה בירי (ניו-יורק) היא משוררת הייקו אמריקאית; עורכת דין במקצועה. החלה לכתוב הייקו לאחר שהתגוררה מספר שנים בטוקיו, יפן. ספרי השירה שלה זכו בפרסים בינלאומיים רבים. אחרי 35 שנים בניו-יורק, וושינגטון ויפן, מבלה כעת את שנות הפרישה שלה במערב אירלנד.
  • מיה טבת-דיין מארחת את דוריאן לקס. דוריאן לקס (מיין, 1952) היא משוררת ועורכת אמריקאית. כיום פרופסור בתכנית השירה באוניברסיטת צפון קרוליינה ובאוניברסיטת פסיפיק. שירתה פורסמה בכתבי עת, וזכתה בפרסי שירה רבים. לקס פרסמה ספרי שירה ואנתולוגיות רבות.
  • ליאור שטרנברג מארח את טוני קרטיס. טוני קרטיס (דבלין, 1955) הוא משורר אירי, חבר האקדמיה האירית לאומנויות. פרסם למעלה מעשרה ספרי שירה. זכה בפרסי שירה באירלנד ובארה"ב, ובהם פרס השירה האירי הלאומי. שירתו ניחנת בהומור וקסם, וממסגרת באופן לירי את הדברים שנדמים, לכאורה, הפשוטים ביותר.

 

ניב שגיא (שנה ב') ממליץ: הספר "הזהו אדם" מאת פרימו לוי פורסם בשנת 1947 (בעברית בשנת 1988). כפי שהוא מעיד, כתיבת הספר החלה כבר בהיותו במחנה, בשל הצורך האישי והחובה המוסרית לספר על הזוועות אך יותר מכך, על הנפש האנושית. לרגל יום השואה, תיאטרון החאן העלה את העיבוד שלו לספר עד לתאריך 21.4. העיבוד לבמה נעשה על ידי המחזאית מור פרנק והמונולוג מבוצע על ידי ניר רון, מבכירי שחקני להקת החאן.

 

"פנטום האופרה" (ההצגה תהיה זמינה ל-48 שעות, החל מה-17 באפריל בשעה 21:00).

אוריאל לוי (שנה ג') ממליצה: חלפו יותר מעשר שנים מאז ניגנתי לראשונה את שיר הנושא מתוך "פנטום האופרה". יותר מעשר שנים מאז התאהבתי לראשונה במנגינה האפלה והסוחפת ביותר ששמעתי עד אותו היום. מאז, הספקתי להתאהב גם בעלילה, בתלבושות, במשחק ובדמויות. ממליצה בחום לכל אלו שתמיד רצו לראות ולא הספיקו, לאלו שראו ורוצים להיזכר ובייחוד לאלו שעדיין לא שמעו על בית האופרה הישן.

 

"משרתם של שני אדונים" בהפקת התיאטרון הלאומי בלונדון.

דנה בן דב (שנה ג') ממליצה: כחלק מגל העלאות אירועי התרבות לרשת, התיאטרון הלאומי בלונדון מעלה לשבוע בלבד את ההפקה המצליחה שלו מ-2011 לעיבוד של משרתם של שני אדונים. ג'יימס קורדן משחק בתפקיד הראשי בקומדיה הזו בתפקיד שאף זיכה אותו בפרס הטוני.