לוח שנה

א ב ג ד ה ו ש

סמינר באוניברסיטת הרווארד

מאי 30, 2016

שיתוף הפעולה המוצלח בין תלמידי "אמירים" (שנה א') לבין תלמידי הקורס Introduction to the New Testament באוניברסיטת הרווארד. המפגש בין שתי קהילות הסטודנטים היה מרגש ומלמד כאחד. הנושא המשותף היה פאולוס, תוך מתן דגש על זהותו כיהודי ו/או כנוצרי ראשון. במילים אחרות, השאלה שעימה התמודדנו הייתה מתי התחילה הנצרות להתגבש כדת נפרדת ועצמאית. במסגרת הקורס שלי על הנצרות הקדומה לימדתי שישה שעורים (באנגלית) במקביל לקורס של פרופ' לאורה נאסראלה בהרווארד. לאחר שיעורי הכנה אלה חילקנו את שתי הכיתות ל"חברותות" וכל זוג שוחח בסקייפ במשך 45 דקות על חומר הקריאה המשותף, וזאת תוך כדי התייחסות לשאלות מנחות. כל סטודנט(ית) הגיש(ה) מטלה באנגלית בהיקף של חמישה עמודים למורה שלו/ה. שלוש העבודות הטובות ביותר נשלחו למורה השנייה שמעבר לאוקינוס וקיבלו תגובות מפורטות גם ממנה. שני הצדדים נהנו מאוד מהמפגש ונוכחו לדעת עד כמה המקום וההקשר שבו גדל האדם משפיעים על דעותיו והשקפותיו. כמו כן התברר עד כמה שיחה בין אנשים שונים יכולה להיות מעשירה ומפרה. בהרווארד תירגמו את ההתלהבות מהמפגש לכתבה, שאותה אפשר לקרוא בלינק הבא.

מארן ניהוף

ראשת התוכנית